Úvod arrow Program arrow 16. duben 2007 v ČKK
16. duben 2007 v ČKK PDF Tisk E-mail
Napsal Vancak Petr   

16. duben 2007 v ČKK – tedy v Českém Klubu Kinoamatérů – VIDEO KLUB Praha

 

Tak se nám to nějak zamotalo. Původně měla dnes začít Hlavní klubová soutěž rozdělená do dvou dnů, tj. dnes a za týden, 23. dubna končit. Ale to, že prý ne, dnes, že je jen uzávěrka pro příjem soutěžních filmů. No jo, ale když on tam byl přihlášený jen jeden film. Pak ale kde se vzalo tu se vzalo, najednou jich bylo 14, tj. 3,5 hodiny promítání. Ať žijou zmatky.

Pak byla ustavena soutěžní porota, do které, kromě mé maličkosti byli nominováni Pavel Vrbata a Zdeněk Čermák.

Předseda klubu Pavel Vrbata nás ještě seznámil s nejbližším programem klubové činnosti.

Takže :

30. dubna rozbor soutěžních filmů.

7. května volný večer, aspoň doufám, nějak mi to totiž ušlo.

14. května Emil Pražan – o hudbě ve filmu.

21. května ozvěny PAFu, ve které bylo přes sto filmů.

28. května volný večer

2. června soutěž VIDEO-PRAGENSIS.

 

Poté nám Václav Fořt názorně předvedl vynikající jednočipovou videokameru na Mini DV, SONY HDR–HC1–E. Takže je zase o čem přemýšlet.

A došlo na filmy. Pavel Vrbata donesl vzpomínkový film z oslavy narozenin Rudly Mihle a Přemka Schönbacha. Vlastně to je jen takový filmový záznam, kterému ke škodě věci chybí vysvětlující komentář, který by divákům věcí neznalým poskytl informaci kdo je kdo a tak.

No a to je zajímavé. Jak Igor Goryunov promítá některý ze svých filmů, okamžitě následuje živá diskuze celého pléna. Jeho styl jsou zpívané anglické hity, na které perfektně stříhá film. Obrázky 2005 jsou rytmickým pocitovým filmem tvořeným kaleidoskopickými rapidmontážemi hezkých záběrů. Kromě nevyrovnané expozice místy chybí vzájemná vazba, některé záběry se opakují. Rušivě působí záběr Karlštejna, střižený během nedokončené transfokace. Asi to nevyšlo do rytmu. Výsledný dojem z filmu – přece jen je na světě krásně.

Na závěr Milan Haškovec jako vzpomínku uvedl dva filmy nezapomenutelného Miroslava Kašpara z cyklu „Intimní vzpomínky“, Po cestách mládí a Sen. Vidět tvé filmy Mirku, to je jako pohlazení.

Tak zase nashle za týden při soutěži.

Josef Košař - ČKK

Aktualizováno ( Úterý, 27 listopad 2007 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.