Úvod arrow Program arrow Program ČKK na 2. pololetí 2023
Program ČKK na 2. pololetí 2023 PDF Tisk E-mail
Napsal Tomas   
Večery v ČKK jsou pořádány JEDNOU za 14 DNÍ, čas začátku je od 18:00 hodin, časový prostor ke konání volných, autorských i technických večerů máme do 20 h 30 minut.

11.9.2023 – proběhl Volný večer s projekcemi a rozborem našich filmů. V rámci toho byly předvedeny snímky z Prázdninové výzvyNatoč místo které máš rád a natoč jej tak jako to dělá Jeremy Thorgaard. Vedl Ing. Zdeněk Kopka.

25.9.2023 – měl být Volný večer s projekcemi a rozborem našich filmů. Úvodní půlhodinu jako malý Autorský večer s minutou ticha jsme věnovali Dr. Františku Dedkovi, dlouholetému aktivnímu členovi ČKK, který nás ve středu 20. září 2023 ve věku 91 let opustil:( Přitom ještě na konci prázdnin namlouval a stříhal komentář k filmu. V klubu jsme promítli jeho filmový dokument „Svitavy Movie“, který mistrně zachytil dění v klubu právě před 20 lety! Poslední rozloučení s „Fandou“ (jak jej nazývá širší rodina) proběhlo ve středu 4.10.2023 v 10:00 při mši svaté v kostele Krista Spasitele v Praze 5 na Barrandově (kostel je plně bezbariérový, je v něm i WC a veškeré potřebné zázemí). Ve 13:40 následovalo uložení do rodinné hrobky na Olšanských hřbitovech, kam jsme někteří dorazili. Aby nikdo nebloudil, sejdeme se ve 13:25 u hlavní brány (ta u zastávky tramvaje Olšanské hřbitovy). Podrobné informace k poslednímu rozloučení s Fandou ZDE. Večer vedl Ing. Zdeněk Kopka.

9.10.2023 - Autorsko-narozeninovo-technický večer Tomáše Hordějčuka (12thX Digital Studios) s filmy z oblíbeného cestování, které ještě nedokončil aneb „Jak si hraji s animovanými titulky, mapičkami a obezličkami déle, než se střihem samotného filmu“:). Vedl Tomáš Hordějčuk.

23.10.2023 - Autorský večer Ing. Zdeňka Kopky se bohužel ze zdravotních důvodů nemohl konat. Místo toho byl volný večer. Vedl Tomáš Hordějčuk.

4.11.2023 (sobota od 9:00 do 15:00) – se konal již 26. ročník soutěže Rodinné Amatérské Video 3023.

Porota ve složení Pavla Stuchlíková a Josef Psohlavec vyhlásila výsledky 26. ročníku Rodinného Amatérského videa, které se letos konalo ve Stanici Techniků Pod Juliskou 2a na Praze 6 v projekčním sále Videoklubu Českého Klubu Kinoamatérů.

Musíme předeslat že pouze dvoučlenná porota (z důvodu nemoci 3. člena) měla hodnocení nelehké. Poděkujme zkušenému matadorovi Pepovi Psohlavcovi a zvláště p. Stuchlíkové která byla členem poroty poprvé. Její milý přístup byl pohlazením pro tuto soutěž a doufáme, že nám prokáže tu laskavost zasednout v porotě i napříště:)

Mimo vyhlášení 3 cen v každé z obou kategorií (Rodinné video a Film o rodině) byla porotou udělena celkem 4 Čestná uznání!

 

Cenu diváka získala po zásluze Mgr. Alena Krejčová se snímkem Sourozenci Eliška a Petr také v souladu s hodnocením poroty.

Všichni účastníci obdrželi Účastnické listy, Oceněním za 1. 2. a 3. místo a Cenu diváka byla mimo diplomu plaketa (pohár) a Flash disk:)

Po vyhlášení výsledků proběhla diskuse o filmech s autory i diváky.

Fotogalerii ze soutěže naleznete zde: http://www.filmdat.cz/fotky.php?detail=557


Doufáme, že zachováte přízeň a v příštím ročníku se opět sejdeme na Rodinném Amatérském Videu v rodinné atmosféře již po sedmadvacáté:)

6.11.2023 - Volný večer s projekcemi a rozborem Vašich filmů. Vedl Ing. Zdeněk Kopka.

20.11.2023Autorsko-narozeninový večer Jaroslava Kolčavy - Jarda nám promítnul průřez z další své nové tvorby z Milovických lesostepí, četnických hraných příběhů, a také nedávno natočeného „výsadkářského“ snímku připravovaného v kooperaci s kolegy:) Vedl Jaroslav Kolčava.

4.12.2023 - Autorský večer – Svou tvorbou z dob celuloidu i novějšími snímky točenými na video nás u srdce zahřál náš nejstarší člen ČKK Ing. Zdeněk Kopka. Opravdu přinesl filmy, které nás s osobním komentářem autora zavedly až do doby „celuloidové“. Mezi promítnuté skvosty patřil dokument o Opatství Břevnovského kláštera z roku 1970 dokonale namluvený panem Lukavským a dokument o cestě pracovníků Národního muzea do Iránu. Viděli jsme snímky z celoživotního filmového působení našeho nejstaršího člena ČKK (letos 69 let!) ve všech jeho oborech (pracovník Meopty, FAMU) i pohledech jeho uměleckého oka (výtvarnice Helena Domanjová), dokument o rekonstrukci kostela v Popovicích a samozřejmě jeho čistě rodinné filmy. Vedl Ing. Zdeněk Kopka. 

18.12.2023 - Předvánoční večer v ČKK – „Výběr“ filmů našich členů jsme podcenili, jelikož bylo filmů jako šafránu. Takže jsme si přiťuknuli kelímky s vánočkou v ruce již nad začátku a za proložení pár filmy jsme se prodiskutovali k bilanci proběhlého roku 2023Udělení ceny Akademie Ing. Zdeňkovi Kopkovi za Celoživotní přínos pro Český Klub KinoamatérůVideoklub Praha. Blahopřejeme! Vedl Tomáš Hordějčuk.

Aktualizováno ( Pondělí, 29 leden 2024 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.