Úvod arrow Technika arrow Technické okénko arrow Říjen 2013 Klubový notebook
Říjen 2013 Klubový notebook PDF Tisk E-mail
Napsal Vancak Petr   
Vývoj, doby i technika kráčí vpřed mílovými kroky, a tak jsme vybavili klub pčítačem HP Pavilion 15-b165sc s externí blu-ray vypalovačkou SAMSUNG SE-506BB .
Tímto jsme ode dneška schopni nejen promítat  ve vysokém rozlišení všemožné formáty , ale nabízíme členům klubu vypálení jejich projektu na BR, a další služby (internet ...).

c03449589
První dojmy z našeho nového pomocníka :

Sleek lze z angličtiny přeložit jako lesklý, uhlazený, a notebook působí vskutku jako černý švihák.
Bohužel je osazen OS Windows 8, což nám staromilcům, neuvyklým na dotykové smartphony ap. působí trochu obtíže, ale my se s tím popereme, berme to jako výzvu k boji proti kornatění mozku a ustrnutí.
Používali jsme USB drátovou myš, co jsme dostali k NTB návdavkem.

Dál už jsme během seznamování zaznamenali jen chvalitebné postřehy:

Vedle HDMI pro HD projekci má i rychlé USB 3.0 (2ks) konektory, z kterých frčelo hladce HD video z FlashDisku jak v MP4, tak AVI a MPG formátu. Víc jsme nestihli ozkoušet, ale věřím, že nebude problém svižně odpromítat ledacos, zejména rozpracovaná videa z různých PC střižen atd.
K tomu jen dodatek - jednoduchá střižna  je v instalovaném SW vybavení, a chodí, byť anglicky. Promítali jsme z instalovaného PowerDVD (10.0 ? ) .

BR mechanika se také činí, zkušební video DVD a datové DVD načetla a dokázala přehrát, k vypalování jsme se tentokrát nedostali.

NTB má slot na SD karty, takže příště jistě zkusíme i tuto cestu k obrázkům, a to i pohyblivým.

Samozřejmostí je WiFi, takže nebude problém na klubových schůzkách napojení na internet, sám jsem zvědav, jak třeba pošlape v klubovně promítání z Youtube ap.

1 TB disk bude jistě stačit jak na video, tak na běžnou klubovou agendu.

Doufám, že se stroj osvědčí a zapojí jako užitečný pomocník. Svou velkou premiéru může mít na RAV 2013 při soutěžních projekcích.





Aktualizováno ( Pátek, 23 leden 2015 )
 
Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.