Úvod arrow Členové arrow Bývalí arrow Hrubec Jiří
Hrubec Jiří PDF Tisk E-mail
Napsal Administrator   
 
Narozen:  červen 1932 - 20.3.2003
Bydliště: 
Telefon:   
E-mail:  
Čestný člen od 27.5.2002


hrubec_ji10
Seznam natočených filmů


Rozloučení s jiřím Hrubcem

20. března letošního roku nás překvapila zpráva o náhlém úmrtí dlouholetého člena Českého klubu kinoamatérů Praha pana Jiřího Hrubce.

Celý život pracoval v Československém rozhlase jako technik, posledních deset let před důchodem pak jako redaktor publicistických pořadů.

Do Českého klubu kinoamatérů vstoupil v roce 1956 a od samého začátku se zúčastňoval všech klubových školení a kurzů o tom, jak točit film. Film velmi miloval a byl také jedním ze zakládajících členů filmového kroužku Československého rozhlasu, který vzniknul v roce 1955.

Začínal jako většina amatérů natáčet na 8mm film a věnoval se především rodinnému filmu. Později přešel na šestnáctku a podílel se na natáčení dokumentárních filmů o rozhlasové technice.

Ve své osobní filmové tvorbě se věnoval ekologii, vztahu člověka k přírodě a filmům satirickým. Více jak 20 let pracoval v ČKK jako zvukový technik a mistr zvuku.

Jiří byl čestný a přímý člověk, opravdový vlastenec a proto těžko nesl normalizační procesy po roce 1968. Svůj názor na situaci v okupované republice vyjádřil statečně ještě v roce 1969 v kresleném velmi kritickém filmu "OBDÉLNÍK". Nezapomenutelný je i jeho film o čtvrtečním pravidelném setkávání členů ČKK a o atmosféře těchto setkání "KLUBOVÝ POCHOD", který společně natočil s panem Schönbachem.

Pan Jiří Hrubec byl dobrý člověk a kamarád a i když jeho filmová tvorba není rozsáhlá, je hluboce lidská a lidsky čistá.

V červnu letošního roku by se dožil 71 let.

Zděněk Kopka - 25.3.2003

Aktualizováno ( Úterý, 15 březen 2011 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.