Úvod arrow Zpravodaj arrow Volný večer 6. května 2013.
Volný večer 6. května 2013. PDF Tisk E-mail
Napsal Jan Krafnetr   

Klubový večer jsme začali připomínkou na večer minulý. Minulý večer, před týdnem byl autorským večerem našeho člena Zdeňka Čermáka.


ermkVe zdraví se dožil 80 let.
Neoslavovali jsme jako jindy, nebylo žádné pohoštění. To jsme k mé nelibosti odbourali a s takovými oslavami prý skončili. Škoda.

To prý mám já za to, že jsem Milana Haškovce zlákal do fotoklubu a členům tak jednou za čtrnáct dnů způsobuji problémy s promítáním.

Členové si za ta léta tak zvykli na pravidelnou docházku Milana, že se nikdo nenaučil obsluhovat naši promítací aparaturu. Stejně tomu bylo tak minulé pondělí a tak s promítáním se začalo, po víc jak půl hodině pokusů. 

Z tohoto důvodu, Zdeněk Čermák nepromítl všechny své připravené filmy, a navíc mu předseda zapomněl předat diplom – titul Čestného člena ČKK. Takže v úvodu dnešního večera toto napravil a oslavenci titul předal.

Po této akci jsme si promítli, dřív reportáž, dnes už velmi zajímavý dokument Pavla Činčery. Film je z klubového večera, z roku 2002, kdy měl v klubu svůj autorský večer Jarda Nykl. Velmi dobře střižený film, nám však bohužel připomněl, kolik našich členů, za těch 10 roků, už mezi námi není.   

Následoval film kolegy Zdeňka Čermáka, který nestačil minule promítnout. Byl to film o výletě do Alp v roce 2003. Vedro prý tehdy bylo i vysoko nad mořem. Proto koupání ve vysokohorském, studeném jezeře, bylo velmi příjemným osvěžením. Na trase měli též i Orlí Hnízdo Adolfa Hitlera. I když film byl půlhodinový, tak komentář byl dobrý a zajímavý, takže jsme ani proti jeho délce neprotestovali.

Stejně tak jsme neprotestovali proti 25-ti minutovému filmu Pavla Činčery. Ten nás tak brilantním komentářem a nádherným obrazem provedl Paříži, že nám ta půl hodina pěkně utekla. Takže jsme ho museli na konec jen chválit a nebylo co jeho filmu vytknout. Jen škoda, že film neposlal na krajskou soutěž. Mohl mít šanci.

Mezi filmy Zdeňka Čermáka a Pavla Činčery jsme si promítli dvouminutový filmeček Jaroslava Kolčavy. Byl to jen takový, celkem zdařilý pokus s klíčováním. Velmi zajímavá debata na toto téma pak byla nejméně 5 x delší, než film.

Tak toto pro dnešek asi tak vše. Sepsal Jan Krafnetr.

 

 

Aktualizováno ( Úterý, 14 květen 2013 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.