Úvod arrow Zpravodaj arrow Jak jsem to viděl.
Jak jsem to viděl. PDF Tisk E-mail
Napsal Zdeněk Sojka   

Do kina Mat v Praze jsem se vypravil na krajskou soutěž video filmů, ze které filmy vybrané porotou postoupí do celostátního kola v Ústí nad Orlicí.


Čtrnáct dní před tím jsme filmovou soutěž pořádali u nás ve Vráži také mi. Z mé strany určitě nešlo o to, tyto soutěže nějak srovnávat. Jen mne v Praze zajímala hlavně organizace a vlastně celý průběh soutěže.Tedy to,co by jsme v budoucnu mohli použít i u nás.

 

Zajímal jsem se samozřejmě i o soutěžní snímky a velice rád jsem se setkal a pohovořil s přáteli filmu. Většina jich byla z ČKK, zrovna tak jako filmů, které do soutěže přihlásili.

 

Prostředí kina je velice příjemné, jen škoda, že při projekci filmů z nichž mnohé opravdu stály za zhlédnutí, bylo v hledišti hodně prázdných míst.

 

S hodnocením filmů měla porota jistě dost práce, aby vybrala na přední místa ty nejlepší. Já sám jsem si udělal své malé hodnocení a tady jsou tedy snímky které mne nejvíce zaujaly.

 

Byl to hned první promítaný Palermo od Jaroslava Kolčavy uváděný jako dokument. Já bych spíše řekl, že to byla velmi zdařilá reportáž. Podobný snímek byl i Paříž jedním slovem od J.Šmída.

 

Nezklamal mě Vašek Fořt filmy Zapomenutá vánoční mše a Kašpárek. Dobře se dívalo i na Mokrý kvapík Milana Haškovce.

 

Za zamyšlení stála také Ta naše povaha česká Davida Březiny.

 

Takové by bylo mé hodnocení, ale jistě že hlavní slovo má porota.Třeba jsme se i v něčem shodli.Soutěž se mi líbila a autorům vyhodnocených filmů gratuluji

 

Zdeněk Sojka

Foto a video klub Vráž

 

Aktualizováno ( Úterý, 07 květen 2013 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.