Úvod arrow Zpravodaj arrow Volný večer 8.dubna 2013.
Volný večer 8.dubna 2013. PDF Tisk E-mail
Napsal Pavel Vrbata   

Dnešní večer se sešlo k promítání nějak víc filmů, než nám čas povolil.


Prvním promítaným filmem byl videozáznam Václava Fořta z autogramiády, kterou pořádala společnost VOOGELMUSIC AGENCI za spolupráce knihkupectví Trávníček. Křtila se kniha POKRMY KOŘENĚNÉ SMÍCHEM. Na akci zpívalo TRIO MAKARABA a hudbu složil Jaromír Vogel. Křtu a podpisování knihy se účastnil i Ondřeje Suchý.  Autogramiáda proběhla  16.3. v areálu Thomayerově nemocnici, v knihkupectví Trávníček. Záznam byl kameramansky velmi dobře nasnímán i střižen. Pouze chybělo víc informací k akci, chyběl komentář.

Já jsem si při tomto promítání vzpomněl na akci, na které jsem byl ve čtvrtek  4.4.2013. Bylo to slavnostní zahájení, otevření výstavy filmových klapek. Na normální filmové klapky, malířsky zdatní lidé namalovali nějaký obrázek.  Musím říct, že obrázky byly velmi pěkné. Mně se líbili. Na tuto akci mě pozval Jarda Nykl, měl jsem si vzít kameru a natočit, co se dá. Takže jsem točil i Jarda točil a fotil také s tím, že z tohoto materiálu udělá nějaký film. Bohužel přes neděli Jarda onemocněl, tak film uvidíme až při dalším volném večeru.  Večer uvedla herečka Hrubešová a ze známých lidí jsem zde potkal nám známého pana Minaříka, Miroslava Kučeru, bývalého ředitele NFA pana Opělu a další.

Tyto vystavené klapky budou někdy v červnu, na zlínském filmovém festivalu pro děti vydraženy a získané peníze budou věnovány nějakému, charitativnímu dětskému  zařízení.  No a musím také napsat, že jednu z vystavených klapek vytvořil také JardaNykl.

No a nyní opět na klubový večer. Další promítaný film byl film Jaroslava Kolčavy „Palermo“.

Hezky natočený film o hlavním městu Sicilie s obsáhlým a plně vyčerpávajícím komentářem.  Autoru byly vytknuty jen drobné chybičky, hlavně pak špatné prolínačky. Bylo jich zbytečně moc a navíc u záběrů v pohybu, byly spíše rušivé.

Minulý volný večer nás navštívil pan Chuchvalec z Dobřichovic, promítl nám svůj film o horské železnici někde v Rakousku. Chtěl film ohodnotit a upozornit na eventuelní chyby, jak je opravit, event. jak film udělat tak, aby byl ke koukání.  Poradit chtěl od pana Tuščáka, ale ten ho odkázal na nás. My jeho film shlédli, a dostal od nás nějaké rady.  No a za domácí úkol dostal film, dle našich rad upravit a donést opravený film ke kontrole. Takže dnes opravený film donesl a bylo vidět, že naše rady filmu hodně pomohly.  Takže Venca Fořt mohl jen konstatovat, že pan Chuchvalec je v ČKK teprve druhým člověkem, po Evě Benešové, který si nechá poradit, poslechne, opraví a netrvá na svých neodborných názorech.

Dalším filmem byl dobře natočený rodinný film Milana Haškovce. Natáčel oslavu narozenin dvou malých synů svého kamaráda. Chyba, že nenechal také některého ze synů promluvit do kamery.

Milan nám také na ukázku promítl nedokončený  hraný film syna, nám velmi známého  filmového režizéra Milana Cieslara. Měl to být film, kterým se měl předvést na přijímací zkoušce na FAMU. Na poslední chvíli si to ale syn rozmyslel a místo na Famu, šel na jinou vysokou školu. Film tak nedodělal a chtěl ho vyhodit. Protože na filmu také spolupracoval Milan Haškovec, tak film od něj „vyžebral“, upravil a nám ho promítl. K filmu jsme se ale nijak, nikdo nevyjádřil.

Přestože jsme už přetahovali čas, tak jsme si ještě pustili pětiminutový filmeček pana Josefa Vokurky z Vráže.  Film byl natočen tužkou, ve které je kamera.  Na takovou hračku, celkem dobrý obraz, hlavně tam, kde je dost světla.  Děj filmu – skupina filmových amatérů z Vráže, jede veřejným dopravním prostředkem do Prahy, do Městské knihovny na veřejný večer filmů ČKK.
zapsal Pavel Vrbata

Aktualizováno ( Středa, 24 duben 2013 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.