Úvod arrow Zpravodaj arrow Autorský večer Milana Haškovce - 11.2.2013.
Autorský večer Milana Haškovce - 11.2.2013. PDF Tisk E-mail
Napsal Jan Krafnetr   

Po předsedově úvodu nás Milan pozval k přípitku. Modrý Portugal jsme hodnotili vysoce. Kulaté narozeniny Milan neměl, ale přáli jsme mu ty příští.


Po přípitku a kratší debatě jako další bod nám Milan předal své rady a zkušenosti s archivací natočeného materiálu.  Rady, které mu kdysi předal Ruda Mihle obohatil o své zkušenosti. Například, že začátek kazety má drop-auty a proto se nemá točit úplně od samého začátku. Nastala delší a celkem bouřlivá diskuze o tom, které medium je pro archivaci nejlepší a nejspolehlivější. Vyhrál magnetický pásek. Milan měl vše napsáno na papíru, takže dostal od předsedy za úkol doma to dopsat, doplnit a článek na toto téma bude uveřejněn na našich www stránkách v oddílu Technika.

Po přípitku a následném technickém školení a diskusi, došlo i na promítání.

Jako první nám Milan promítl hraný film, který ještě natočil na S8. Film byl jeho v pořadí druhý hraným, a musím říct, že byl výborný. Co se týká děje, tak ty nápady pobaví diváka dodnes.

Video si pořídil Milan už v roce 1992 a výhoda natáčení na video byla pro něj impulsem k natáčení jednoho hraného filmu za druhým.  Soustředil se na natáčení krátkých filmových anekdot. Nám předvedl nejen svůj slavný film, 6 x s Vaškem Jizbou, ale i filmy další. Svými filmy zásobuje také celostátní soutěž v Tanvaldu – HAF. Věřme, že Milan svůj humor neztratí ani v druhé padesátce svého života.

Také nám k závěru předvedl film v BLU-REY kvalitě. Na tento formát je dnes vybaven a mrzí jej, že v soutěžích jej nepodporují. Zdá se, že špičková obrazová technika autory neoslovuje.

Na závěr předvedl v HD kvalitě video-anekdotu – s mou účastí v hlavní roli.

Těšíme se na příští večer. Zaznamenal Jan Krafnetr

foto z večera od Josefa Jíši  je v naši FOTOGALERII

 

Aktualizováno ( Sobota, 24 leden 2015 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.