Úvod arrow Zpravodaj arrow Záznam průběhu klubového večera dne: 12.11.2012
Záznam průběhu klubového večera dne: 12.11.2012 PDF Tisk E-mail
Napsal ANTONÍN EČER   

Předseda klubu, Pavel Vrbata nám oznámil smutnou zprávu,  že dne  7.11.2012 zemřel  ve věku  91 let  náš  bývalý předseda ČKK,  pan profesor  Jaroslav  VLASATÝ , - jehož památku jsme  uctili povstáním a minutou ticha.


Poté předal Pavel  Vrbata vedení večera  Václavu  Fořtovi,  který uvedl našeho milého hosta, čestného člena  ČKK, filmového a internetového publicistu a spisovatele –  kterým je 
pan  Ondřej  SUCHÝ.

 

    Po uvítání nás pan Suchý seznámil  se svými  aktivitami, ve kterých se snaží zachovávat vzpomínky na osudy herců, režisérů, spisovatelů, kteří měli něco společného s filmem a na které se již pomalu a pozvolna  pozapomíná.  Jeho projekt  - Klubíček – inspirovaný generační vzpomínkou na  nedělní, filmová představení pro děti  - jej přiměl k vytvoření pořadu, ve kterém uvádí neznámé  filmy a lidi, kteří tyto filmy natáčeli. a jako příznivec našeho  filmového klubu, též uvádí  starší filmy našich členů ČKK, které mají u publika příznivý ohlas..

 

Též filmy jeho staršího bratra  - Jiřího Suchého  z produkce firmy  PERPLEX mají v jeho pořadu své  uplatnění.

   

Prvním promítnutým  snímkem, který vznikl ve spolupráci s Václavem  Fořtem byl dokument:  To byl  Josef  Škvorecký. V tomto dokumentu jde o rozhovory Ondřeje Suchého se spisovatelem  Josefem Škvoreckým, o jeho zakázané knize  Zbabělci.

 

     Druhým  shlédnutým filmem byl   film Jiřího Suchého,ve kterém hrál spolu s Jitkou Molavcovou  - natáčený pod hlavičkou agentury  PERPLEX  (1988) s názvem

Noční hodina zpěvu.

 

   Třetím dílkem byl film Jiřího  Menzela doprovázený jímavou hudbou Leoše  Janáčka s Rudolfem Hrušínským  v hlavní roli  v které spoluúčinkuje i čas.  Jde o vynikající využití archivních sestřihů filmových rolí Rudolfa Hrušínského od jeho prvních filmů až do konce jeho života. Téma filmu je  : deset minut je jen krátká chvilka, lidský život není o mnoho delší. Film byl odměněn velkým potleskem.

 

       Závěrem večera nám nabídl Václav Fořt několik DVD na kterých spolupracoval s panem Ondřejem Suchým, na které nám pan Suchý osobně napsal  věnování. 

 

  Děkujeme  Ondřejovi  Suchému i Václavovi  Fořtovi za poučný, příjemný a velmi  zajímavý večer, který v nás zanechal  silný dojem a uvědomění, jak velmi důležité je  natáčení dokumentů, neboť neúprosně plynoucí čas  odnáší nemilosrdně vše, co není včas  zaznamenáno   a někdy i to.

 

Zápis provedl  : Antonín  Ečer                                                                                

 

foto z večera pořídil Josef Jíša viz FOTOGALERIE

videoreportáž z večera pořídil Milan Haškovec viz VIDEOGALERIE

 

Aktualizováno ( Sobota, 24 leden 2015 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.