Úvod arrow Zpravodaj arrow Záznam průběhu klubového večera dne 5.11.2012
Záznam průběhu klubového večera dne 5.11.2012 PDF Tisk E-mail
Napsal Vladimír Janíček   

Klubový večer vedl pan Zdeněk Kopka za účasti 16ti členů a hostů.

 

Úvodem večera předseda klubu, p.Vrbata , informoval o organizačních záležitostech a výhledech další činnosti klubu.


Prvním promítnutým filmem byla ukázka z edice filmů POPRON pod názvem „ To byl náš rok 1978“. Byla to sestava z amatérských filmů daného roku k různým událostem – například Májový průvod, Návštěva ve Slušovicích, Setkání s Vladimírem Remkem, Hokejový turnaj, Lyžování na chalupě a další.

Edice POPRON bude ve vydávání výběru filmových záznamů událostí dalších roků pokračovat. Informace o účasti na této edici podá zájemcům předseda klubu p. Vrbata.

 

Dalším promítnutým filmem byl záznam průběhu soutěže rodinné video, natočený panem Haškovcem. Zachytil zúčastněné autory filmů, hodnocení poroty a ukázky z filmu Jiřiny.

 

Dále byl promítnutý minutový filmový vtip s názvem Šlupka, natočený panem Haškovcem. K filmu byla bohatá diskuze, podstatně delší, než film samotný. Jednalo se o pád slupky na zem z loupaného jablka. Pozoruhodný námět.

 

Pan Fořt byl autorem dalšího výborného filmu s názvem „Orientační běh Kamenice“. Byl natočen po velké sněhové nadílce 28.10.2012 v okolí Kamenice u Prahy za účasti běžců od  6-ti let po veterány. Průběh trasy byl kontrolován elektronickými kartami, které na startu obdržel každý závodník. Z filmu bylo patrné, že nejzdatnějším běžcem byl nepochybně autor p.Fořt, s kamerou.

 

Film „Diamantová svatba“, manželů Benešových, zdařile vymyslel a natočil pan Hordejčuk a to z pořízených a předaných fotografií profesionálního fotografa, fotografií pořízených v obřadní síni Městského úřadu Prahy 6, a dále v restauraci s pohoštěním. Nutno nápad ocenit, jak nehybné fotografie zdramatizovat, ozvučit dobovou hudbou z dob první republiky a dále uchovat pro příští generace rodiny.

 

Název dalšího filmu byl „Poznej svou Prahu jinak“ od autora pana Dedka. Zachytil vycházku do Prokopského údolí se skupinou lidí, provázených průvodcem, z jehož výkladu a popisu míst bylo patrné, že byl bezdomovcem, a zejména prostředí Jezírka důvěrně znal z vlastních prožitků. Zajímavé pojetí filmu, který patří do trilogie filmů z prostředí Hlubočep. Byl to dobrý film, jak ostatně u tohoto autora je zvykem.

 

Další film měl název „Zábava chudých pastýřů“ a popisoval pravidla hry golfu na travnatých plochách golfového areálu u zámku Štiřín. Mladý hoch názorně předváděl údery holí do míčku, dosažení jamek i postoje a správné chování golfového hráče. Film technicky dokonalý natočil pan Fořt, ale asi nezapadl do tvorby a smyslu amatérského filmu.

 

Nakonec byl promítnut film mladého hosta klubu pana Jana Šmída s názvem „Paříž“ v délce 7 minut. Bylo to neobvyklé pojetí cestopisu formou dialogů autora s náhodně vybranými turisty i obyvateli Paříže. Bylo to pozitivní i negativní přemýšlení o tomto městě. Film byl natočen  kamerou, fotoaparátem i mobilem pro nejvěrohodnější záběry a nepřipravené dialogy autora se zajímavými lidmi.

Z připomínek k filmu – zvolené hudba nebyla francouzská, konverzace byla v angličtině, v záběrech by mělo být více pohybu a úhlů záběru.

Dále se členové klubu shodli, že určitě rádi uvidí další filmy z produkce p.Šmída.

 

 

Zapsal:  Vladimír Janíček

Aktualizováno ( Sobota, 24 leden 2015 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.