Úvod arrow Zpravodaj arrow VE DVOU SE TO LÉPE TÁHNE
VE DVOU SE TO LÉPE TÁHNE PDF Tisk E-mail
Napsal Václav Jágr   

Mezi filmovými amatéry se vyskytují i dvojice autorů, kteří rádi spolupracují. Vzájemně se ovlivňují a dosahují lepších výsledků, než kdyby pracovali samostatně. Někdy to bývají manželé, jindy zas sourozenci i jinak..

Naše dvojice z Ústí nad Labem jsou kamarádi, kterým se osvědčilo, že ve dvou se to lépe táhne a byli pozváni do ČKK  v Praze, kde jim byl vyhrazen autorský večer.

 


Jsou to pánové:   EDUARD PECH a ZDENĚK  PANTZENHAUER.

           

Jeden z nich má mimořádné nadání k ovládání digitální techniky a dovede vytvořit filmové dílo, mající všechny potřebné náležitosti. Jeho zkušenost mu nedovolí, páchat obvyklé chyby začínajících. Jím zpracované filmy jsou obecně vysoko oceňovány. Vytváří převážně cestopisná a památková díla dnes již ve formátu 16:9 a v HD kvalitě.

             Předvedený film Largo  di Garda, natočený v Italských Alpách, byl nejhezčí ze všech předváděných.

        
Ten druhý autor, Zdeněk, ten je zas od přírody rozeným vypravěčem. Ovládá schopnost, jak a čím diváka rozveselit. To, co se odehrává uvnitř počítače, ho příliš nevzrušuje, hlavní pozornost věnuje obrazovce, která ve výsledku vytváří drama i děj filmu.

           
Autora charakterizují minutová dílka zfilmovaných vtipů, plná osobitého humoru. Mohou být krátkým, avšak účinným zpestřením mnohdy nudným pořadů. O těch se pak se zaujetím rádo diskutuje. Z předvedených ukázek mě nejvíc zaujal film Natěrači.

           
Autorský večer obou pánů měl rychlý, zajímavý spád a rádi jsme jim zatleskali.

                           
 
V Praze 31.října 2012    zapsal Václav Jágr.
 fotografie z večera v naši záložce FOTOGALERIE

Aktualizováno ( Sobota, 24 leden 2015 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.