Úvod arrow Zpravodaj arrow Článek z denního tisku.
Článek z denního tisku. PDF Tisk E-mail
Napsal Martin Weis   

O práci a radostech filmového publicisty Ondřeje Suchého.

10.10.2012 19:45


Bělá pod Bezdězem - V pátečním vydání Filmového klubíčku představil filmový publicista Ondřej Suchý další neznámé filmové lahůdky. Před začátkem programu v sále MKZ nám stihnul prozradit, čím se právě zabývá.



 

Jak se máte a co vás v poslední době zaměstnává?
Zrovna mi začíná hektické období. V Nostalgické myši v Šemánovicích musím předtočit hned několik pořadů pro ČRo 2 Radiožurnál, které běží každou první neděli v měsíci. Zároveň budu se svým bratrem uvádět naši druhou společnou knížku vzpomínek Odposlechy aneb Já na bráchu. Vyjít by měla koncem října. Do 30. listopadu bych měl také odevzdat svou knížku o Adině Mandlové, na které se mnou zpočátku spolupracoval tehdy nemocný pan Škvorecký.


Kromě psaní provozujete i Filmový Klubíček.

Ten mě hrozně baví. Je to moje povídání o lidech, kteří měli něco společného s filmem. Uvádím ho tady v Bělé, v Praze a v Brně. Abych pouze nemluvil, promítám v jeho rámci kratší a méně známé snímky, které často pocházejí z Klubu českých kinoamatérů nebo z produkce firmy Perplex, jíž v 90. letech založil můj bratr. Díky tomu naleznou diváky a nemusíme za ně platit závratné půjčovné.


Aktivní jste také na
internetu.

Zajímají mě osudy herců, zpěváků, bavičů, kteří odcházejí a málokdo se dozví o tom, že odešli. Já po nich pátrám a ukázky jejich práce dávám každý den na facebook, kde mám přes tři tisíce odběratelů. To jsou moje radosti.


Autor: Martin Weiss


článek převzatý z deníku Mladoboleslavský deník

Aktualizováno ( Sobota, 24 leden 2015 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.