Úvod arrow Zpravodaj arrow Rekapitulace klubové činnosti v prvních dnech druhého pololetí 2012.
Rekapitulace klubové činnosti v prvních dnech druhého pololetí 2012. PDF Tisk E-mail
Napsal Pavel Vrbata   


Tak je už měsíc říjen a máme už za sebou několik klubových večerů. Proto bude asi dobré, ohlédnout se a trochu zrekapitulovat naši činnost.


Asi jste si všimli, že z několika posledních večerů dělám zápisy jenom já.  Bohužel jsem už asi velký sklerotik a tak zapomínám každý klubový večer určit někoho, kdo záznam provede.
Takže pak psaní zbude jen na mně. V pondělí 1. října jsem se už polepšil a zprávu z večera dodá pan Robert Vachule.

Tento večer 1.10. 2012 se nám svoji tvorbou představila mladá autorka, donedávna z Kladna ( dnes k nám přijela až ze Skutče, kde se přestěhovala ) -  Rosana Zvelebilová.

 Naše www stránky někteří členové čtou pravidelně. Někteří, když tam do týdne není žádná zpráva z minulého večera, tak mě už dotazují, co se děje.  Také členové, kteří se nemohou našich schůzek ze zdravotních důvodů účastnit, projevují zájem o dění v klubu.

Otiskuji zde email od Zdeňka Čermáka.

 Ahoj Pavle!
Právě jsem se vrátil z nemocnice po operaci páteře. Nesmím sedět a tudíž ani jezdit, jen ležet. Nemohu se proto zúčastnit jakýchkoliv akcí cca 3. měsíce. Přesto budu rád, když mě budeš informovat o mimořádných událostech, které nebudou na internetu. Pozdravuj ode mne všechny členy klubu. Až budu zase pohyblivý tak přijedu do klubu. Zdraví Tě Zdeněk Čermák t.č. marod

Josef Maršík 24.9.12
No a když už jsme u těch marodů, tak Josef  Jíša donesl od Pepy Maršíka, mimo pozdravu pro všechny, také jeho nejnovější foto, které dokumentuje, jak se Pepa výborně uzdravuje.




Také naše www stránky čtou i jiní videoamatéři.

Datum: Wed, 03 Oct 2012 12:07:28
Od: Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny

Vážený pane Vrbato, s láskou vzpomínám na své zážitky z mládí z ČKK Praha (tenkrát v Trojické ulici). Nyní mám prosbu: potřeboval bych sehnat anamorfotickou předsádku pro širokoúhlý amatérský film(8mm, Super8mm i 16mm). Nikde se mi to nedaří a informace o konstrukci anamorfotu nenalézám. Vím, že v principu může být anamorfot buď s cylindrickou optikou nebo s hranoly-víc ale nevím. Nemůžete mi dát radu, na koho se obrátit? Postačil by mi konstrukční návod- ve spolupráci s optikem bych to dal nějak dohromady. Za rady Vám moc děkuje Karel Pecka. bych to dal nějak dohromady. Za rady Vám moc děkuje Karel Pecka.


Takže kdo umí odpovědět, může.

Pozvánky na různé celostátní soutěže, které chodí na náš meil ani nezveřejňuji, to by na našich stránkách byla samá pozvánka. Na toto jsou stránky http://www.filmdat.cz 
Zde najdete vše, co se týká filmových soutěží v celé ČR.

 Na úterý 2. října 2012 jsem zařídil veřejné promítání v Městské knihovně. Viz. dřívější pozvánka  na naši www stránce.  Nic nás to nestálo. Bohužel, akce se ale moc nepovedla. Diváků, tak říkajíc z ulice, bylo celkem 15, a co se týká členů klubu, také velká, moc velká bída. Dokonce nepřišli ani někteří, kteří si vyzvedli v pondělí volné lístky.

Takže zbývá jen poděkovat Emilu Pražanovi za výborné uvedení večera a poděkovat pěti členům videoklubu z Vráže u Berouna, kteří nelitovali svůj volný čas a své peníze a přijeli se podívat na filmy autorů, kterým vůbec nestálo za to, akce se zúčastnit.

Trochu malou útěchou může být email, který mě napsala Eva Benešová, která se tohoto večera ze zdravotních důvodů neúčastnila a řádně se omluvila.

………jsem moc zvědavá, jak to dopadlo v té knihovně. Kolik lidí se sešlo
atd. Já jsem agitovala, kde se dalo a nakonec se každý omluvil. Ono dnes
už se všecko odbývá elektronicky, nikomu se nikam nechce i když je
program pěkný

 Takže na závěr upozorňuji na sobotu 27. října 2012, na naši soutěž Rodinné video. K dnešnímu dni je už přihlášeno celkem 12 filmů. Takže přihlaste se a Zdeňku Kopkovi dodejte své filmy do soutěže, ať v klidu připraví program promítání. 

No a hlavně si na sobotu 27. října udělejte laskavě čas, ať v publiku nesedí víc cizinců než členů pořádajícího ČKK.

Fotografie z posledních večerů jsou v naši FOTOGALERII  a v záložce TECHNIKA je nový článek, jak si nahrát a prezentovat své video na stránkách VIMEO.

 

P.V.


 

Aktualizováno ( Sobota, 24 leden 2015 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.