Úvod arrow Zpravodaj arrow Na závěr to nejlepší. 17. prosince 2012
Na závěr to nejlepší. 17. prosince 2012 PDF Tisk E-mail
Napsal Pavel Vrbata   

Ano, tak nějak bych se mohl vyjádřit k poslednímu klubovému večeru v tomto roce.

Program večera měl na starosti Václav Jágr a musím říct, že večer v jeho režii byl velmi, velmi výborný.

I když večer měl název Vánoční, tak Venca ho pojal víceméně jako svůj večer jubilejní.

25. prosince se dožívá pouhých 88 let, tudíž žádné kulatiny. Jenže autor to pojal jinak, a tak jsme místo Vánoc, slavili víc osmaosmdesátiny.

Jeho pomocníci, mladí manželé Sochůrkovi mu pomohli s přípravou hostiny a tak do klubu donesli spousty jídla a pití.

Takže jsme v úvodu večera Václavovi pogratulovali, falešně zapěli Živió a dali se do jídla a pití. 

Bohužel, dnešního večera se neúčastnil náš dvorní fotograf, Pepa Jíša a Milan Haškovec přišel také bez foťáku i kamery. Naštěstí s kamerou přišel Pavel Hofman, a ten točil jako vždy, o sto šest.  Bohužel jsme ale od něho ze žádné akce ještě žádný záznam neviděli.  Proto jsem od něj vymámil natočenou kazetu a Milan vybral z filmu nějaké fota a Jarda Nykl střihnul pěkné PF, které rozešleme. 

Když se členové dobře najedli, tak si ještě každý vzal na misku nějakou drobnost, sedl ke stolu a začalo se promítat.

První film byl vzpomínkový film na vánoční večer v klubu v roce 2002. Film dobře natočil Milan Haškovec. Tehdy vánoční večer vedl Pepa Košař, a tak jsme si zavzpomínali na našeho bývalého, velmi výborného kamaráda.

Potom se už promítaly filmy Václava Jágra. První film se jmenoval Jedlička, druhý Golémka a třetí Víno Sakramento.

Na filmech bylo jasně vidět, jak Venca s každým filmem je lepší a lepší. Jak jsme pak dál si povídali, tak Vencu do klubu v roce 2006 přivedla Eva Benešová. O filmu nic nevěděl, první jeho film Jedlička natočil ještě na fotoaparát. Dnes už vlastní dvě kamery, má počítač a klíčování mu nedělá žádný problém.

Při dalším povídání jsme se od něj dověděli, že po válce byl sportovní pilot, pak si pro vlastizradu musel nuceně odpracovat nějaký ten rok v Jáchymově.

Jako řemeslník se správnými zlatými ručičkami, zvládl perfektně každou práci. Já si to bohužel nepoznamenal, ale je držitelem několika patentů a vynálezů.

Na závěr večera jsme si udělali společné – ne foto, ale 20 vteřinový video-záběr, kde jsem popřál všem známým video-amatérům šťastné Vánoce a Nový rok.  S  Jardou Nyklem jsme to ještě po skončení klubu u něj doma, do jedné hodiny v noci zpracovávali, abych mohl pak během dne PF rozeslat.

No a jak jsme se po skončení večera s ostatními přítomnými shodli, byl to velmi krásný večer a tak ti všichni za něj  – Václave  děkujeme.

 

 

Aktualizováno ( Sobota, 24 leden 2015 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.