Vlasatý Jaroslav PDF Tisk E-mail
Napsal Administrator   
vlasaty
Narozen: 20.4.1921 
Bydliště: Praha
 
zemřel  7.11.2012
Čestný člen od 20.4.1998


Bydliště :   Libušská  823/272    14200 Praha 4 


Profesor Jaroslav Vlasatý  narozen  20.4.1921, Praha, Malá Strana.

Čestný člen ČKK od roku 1998.

Zemřel 7. listopadu 2012.

   

Jaroslav Vlasatý vystudoval hudební konzervatoř, obor lesní roh a obor dirigent. Po konzervatoři, na počátku druhé světové války, odchází do Mladé Boleslavi, kde působí jako pedagog  na hudební škole. 
Také zde hraje a působí jako dirigent v tehdejší Mladoboleslavské  filharmonii.

Po válce se vrací zpět do Prahy, kde učí na hudební škole pro žáky s vadami zraku, ale hlavně působí jako první hornista ve filmovém symfonickém orchestru /FYSIO/.

Pro divadlo také napsal jednu hudební veselohru a složil také hudbu k několika divadelním inscenacím.

 

Do ČKK vstoupil v roce 1961. Točil převážně filmy hrané. Sám si vymyslel a napsal scénář a film pak natočil a sestřihal. Všechny filmy pak s herci, kteří mu ve filmu hráli, dodatečně nadaboval. Podobnou metodou jako profesionálové, film rozstříhal, udělal smyčky a film jel dokola tak dlouho, až herec film řádně namluvil, tak říkajíc na ústa.

 

V ČKK dlouhou dobu dělal redaktora klubového měsíčníku Zpravodaj.

V roce 1997 byl zvolen předsedou klubu. Tuto funkci vykonával plných deset roků. Vedl klub a udržel ho pohromadě i v době pro klub nejtěžší.

V roce 1989-1990, v době konce socializmu a na začátku kapitalismu jsme přišli o střechu nad hlavou, Jaroslav Vlasatý sehnal pro členy podnájem ve škole v Libuši. Zde jsme se ve školní třídě rok scházeli a měli pravidelné schůzky. Ani po roce, kdy nám zařídil exkluzivní prostor Vlastimil Adamovský v Domě armády v Praze – Dejvicích, neměl Jaroslav Vlasatý své předsedování nijak snadné. Vše ale bravurně zvládl.


Funkci předsedy klubu složil ze zdravotních důvodů v roce 1997. Potom do klubu vzhledem k zdravotnímu stavu dochází  málo, tak 2 x do roka. Přesto sem tam, některému z členů klubu, složí hudbu pod jeho film.


Možno v záložce videogalerie shlédnout o něm filmový medailonek.

  
Seznam natočených filmů

Talent - hraný, 3 min., (1992)


Seznam článků

Dirigent Štěpán Koniček zemřel - 14.9.2006

Video zde
Aktualizováno ( Pátek, 23 leden 2015 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.