Úvod arrow Technika arrow Technické okénko arrow 2012.04.02.Kamerka Go Pro HD HERO Outdoor Edition
2012.04.02.Kamerka Go Pro HD HERO Outdoor Edition PDF Tisk E-mail
Napsal Robert Vachule   

Kamerka GoPro HD HERO Outdoor Edition


        kamerka_uvod_195x280

Vzhledem k objektivu téměř "rybí oko" je to trochu drahá jednoúčelová hračka. Musím uznat s brilantním obrazem. Jde tedy o to jak často ji využijete = jak rychle se vám zaplatí.

http://www.simple-shop.cz 

Já osobně si ji půjčuji v Simple shopu za 200,- na den a při filmování ani ne 10dnů v roce a tedy návratností skoro 4 roky si myslím, že netratím.

Kdo si dnes umí představit, kde bude technika za 4 roky... Kdo by ji užíval častěji, asi se vyplatí si ji koupit. Protože ji rozhodně vemete do situací kam byste s opravdickou HD kamerou jistě nešli.

Musíme připočítat ještě nějaký držák nebo dva přes 1000Kč (přísavku jsem si koupil vlastní (půjčovna ji nevede) a moc spolehlivá neni (kameru je nutno mít pro jistotu ještě přivázanou).

na_helmePaměťovou SD kartu už stejně asi máte nějakou doma. Výdrž baterií je bezvadná. Oproti levnějším kamerám je naštěstí už vybavena světelnou kontrolkou natáčení. Protože pípnutí, i když se nejeví v klidu slabé, opět v reálné adrenalinové situaci nejspíš přeslechnete. Na kartu se toho naštěstí vejde tolik, že ji můžete nachat běžet celou akci a záběry nastříhat až doma. Ukládá v mp4 takže dnes už neni problém.

Mě na ni nejvíc vadí, že v pouzdře neni instalován podvodní mokrofon ale je pouze zavřena v plastové krabičce, takže natočený zvuk lidského hlasu jen silně tlumí a musíte zvuky natáčet do filmu dodatečně. To znamená podvodní pouzdro pouze do vody! No ale sundavejte a nandavejto ho pořád když filmujete kolem vody!? Ale musím uznat, že slušně vybavený kryt na normální kameru je dražší, než tato kamera kompletně.

( ukázka záběrů:

http://www.youtube.com/embed/R_-EFsQLWsM

          Pro

  • perfektní obraz
  • pouzdro do vody v základním vybavení

    a proti

  • HD jen 30Fps
  • obal kamery velmi tlumí zvuk
  • v půjčovně ji máte za 200Kč na den

zapsal Robert Vachule
Aktualizováno ( Neděle, 30 září 2012 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.