Úvod arrow Členové arrow Bývalí arrow Šilingerová Anina
Šilingerová Anina PDF Tisk E-mail
Napsal Administrator   
silingerova_in
Narozena:  3.9.1936
Bydliště: Praha - Malešice 
Telefon:  +420 606 671 196
E-mail:  ne


Adresa  :  Rektorská 582/13, 108 00 Praha – Malešice

 

Paní Anna Šilingerová působila celý život jako učitelka mateřské školy. Jejím hlavním koníčkem byla a je dodnes hudba. Ve školce na Praze 2-Vinohradech, vedla dětský předškolní sbor „ BROUČCI“ . Vydala zpěvníky pro děti „Čítanka písniček a říkánek“ a „Hrajeme si na zvířátka“.

Na základě hudby, kterou vybírala svému známému k amatérskému filmu se dostal k filmování. Jeho zásluhou se stala v roce 1978, členkou Českého klubu kinoamatérů. V klubu se hodně naučila a filmová práce ji začala bavit. Na 8 mm film natočila několik reportážních i dokumentárních filmů, s kterými se pak prezentovala na různých klubových i celostátních amatérských filmových soutěžích. 

Hodně však svým kolegům v klubu pomáhala při hudebním dokončování jejich filmů. Sama pak v klubu, hlavně pak při slavnostních, nebo vánočních večerech, hrála na harmoniku, zpívala, nebo na těchto večerech vystoupil sbor jejich žáčků se svým programem.

Po nástupu videa v devadesátých letech už z finančních i rodinných důvodů na nové medium nepřešla. Přesto dál je členkou ČKK a klub pravidelně navštěvuje a je zde velmi aktivním členem.  Pomáhá jiným svým kolegům s tvorbou, hraje v jejich filmech, pomáhá s hudbou a jako spíkr, namlouvá k filmům komentáře. 

Naposledy natočila spolu se svým klubovým kolegou, Petrem „Vančákem, film  „Palácové zahrady“ a s ing. Josefem Maršíkem film „ Už nám není  7“.

Mimo filmovou činnost se stále intenzivně věnuje hudbě. Je členkou kapely Jaromíra Vogela „Šabilach“, s kterou  vystupuje na koncertech po celé republice.

 Podrobně je možno shlédnout její filmový medailonek na internetu, na adrese www.ckkp.cz  v záložce Videogalerie.
Seznam natočených filmů

Ledeburské terasy

Naše děti na horách - dokument, 17 min.

Palácové zahrady

Už nám není sedm - dokument, 12 min.
Aktualizováno ( Čtvrtek, 20 září 2018 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.