Úvod arrow Zpravodaj arrow RYCHNOVSKÁ OSMIČKA 2011.
RYCHNOVSKÁ OSMIČKA 2011. PDF Tisk E-mail
Napsal Jan Krafnetr   

Letošní R8 byla už třiapadesátá. Konala se ve dnech  9.-11. září 2011, tradičně v jediném kině, které Rychnov nad Kněžnou má.

A kolovaly zvěsti, že ho mít nebude. Prý tam chodí moc málo lidí. Buďme optimisty.  Třeba ho otevřou jednou v roce na soutěž R8. Po S8 a 16 by došlo i na 35 mm. Až na to, že digitální projekce se také nechystá.


Byly tam ale slyšet i hlasy, že to nebude tak horké. Nefušujme tedy do řemesla věštcům.

 

V soutěži bylo 54 filmů. Téměř to vyšlo na číslo ročníku. Loňský byl 52 a filmů- tedy DVD, bylo 55 po výběru ze 76. Trojčlenku z toho raději dělat nebudeme.

Naděje, že šedesátý ročník bude, ještě žije. Má to v rukou nejmladší generace. Bude to její svět.  

Mezi letos oceněnými byli např. Martin Dufek za film „Maturita“. Ten za tento film dostal cenu poroty i cenu diváka. Ubylo příspěvků z Rakouska a Německa, ale Polsko točí dál. Točí a hlavně to k nám posílají i autoři ze Slovenska, jako např. ing.Kuska nebo p. Trudič, které ale za cizince nepovažujeme. Jejich filmy byly také oceněny. Hlavní cenu získal Petr Baran za film „Vyznání“. Vyznal se v něm vlastním rodičům.

Diváky R8 neopouštějí manželé Renotiérovi z Ústí nad Labem, ani PhDr. Eduard Mocek z Místku-Frýdku. Pan Mocek získal první cenu v dokumentech za film o  uměleckém řezbáři.

Slavnostní večer umístili pořadatelé tentokrát do sklepení hotelu Havel. Tak hlubokého, že tam mobil nemá vůbec  signál.  Klasické i digitální foťáky tam fungovaly, jak dokládám obrázky.

Další večer jsme mohli navštívit slavnost v pivovaru, nebo v kině zažít cosi jako filmový klub s Blue-Rey projekcí. Přijedeme zase.

Zapsal Jan Krafnetr. fotografie z akce v záložce FOTOGALERIE

 

Aktualizováno ( Středa, 20 srpen 2014 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.