Jíša Josef PDF Tisk E-mail
Napsal Administrator   
jisa_josef 
Narozen:   20.5.1942
Bydliště:  Praha 
Telefon:   222 560 087
E-mail:   Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny


Narozen: 20.5.1942
Telefon: 222 560 087
e-mail: Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
Adresa: Fričova 7a, 120 00 Praha 2 

Vystudoval SPŠElektrotechnickou v Pardubicích, ale již v době studií provozoval hudbu. Po několika letech zaměstnání jako technik přešel na celoživotní profesionální hudební dráhu. 

Filmováním se začal trochu zabývat až po nástupu videa v 90. letech a vážněji již v digitální době. Na doporučení bývalého člena ČKK se stal řádným členem v roce 1999.  

Filmuje a stříhá většinou filmy (reportáže, dokumenty) pro přátele, kolegy muzikanty, svatby známých a vernisáže. Často filmuje s kolegy z klubu (J. Fliegel, P. Činčera, J. Maršík, Fr. Dedek) pomocí více kamer, obzvláště tam, kde je třeba zachovat celistvou hudební nebo slovní stopu.  Vernisáže: Výstava Oty Janečka (12min.), Libor Fára – Laco Detzi (17min.), Dar rodnému kraji – prof. Preclík (21min), Poslední socha – prof. Preclík, Křížová cesta – Kuks (27min.), Zahájení výstavy Zd. Steinhausera (24min.) Hudební:Art Jazz Band (5min.), Staromák (5min.), Mardi Grass Mambo (45min), 70. výročí kapelníka a trumpetisty Josefa Krajníka (3hod. 15 min.), Blues In The Air (11min.)  Rodinné:4 hodinové svatby přátel nebo rodiny.

V současnosti 11 krátkých filmečků od narození vnuka v září 2009. Bude průběžně pokračovat.
  

 K filmování jsem dostal poprvé na návštěvě v USA v r. 1990 kde mi dali do ruky malou analogovou videokameru Sony a vysvětlili že mám stát klidně, švenkovat málo, vždy odněkud někam a nepoužívat moc zoom. Víc jsme si nestihli říct a tak materiál odpovídal úrovni amatéra, který neznal základy filmování z doby celuloidu.

Zalíbilo se mi ale to, že kamera nahrávala zvuk, což byla obrovská výhoda proti fotografii. Po nocích jsem tehdy materiál sestříhal na videu k úžasu místních a pochválen naivně nabyl dojmu, že bych ještě mohl na stará kolena zvládnout filmování.

Po pár letech jsem si tedy koupil první videokameru a začal zkoušet točit reportáže z cest po cizině. Potom mé roztřesené záběry bez koncepce viděl bývalý člen ČKK, můj kolega z hudební branže a aby mě napravil, přivedl mě do klubu, kde jsem od roku 1999.

V té době jsem již měl 2 digitální kamery, koupil počítač a začal se filmováním a soubojem s počítači zabývat od začátku. S přibývajícími zkušenostmi jsem skromně dospěl k filmování událostí které nestojí profesionálům za záznam, ale účinkujícím nebo rodině či přátelům ano.

Takže nejčastěji točím a stříhám hudební záznamy z více kamer, vernisáže, oslavy ale i svatby a podobně pro přátele a známé, třeba i propagační reportáže na internet. Účelové filmy které nutně nevyžadují dobrý scénář, režii, herce aby našly své diváky.







Seznam natočených filmů

Dirigent


Aktualizováno ( Sobota, 01 červen 2013 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.