Úvod arrow Program arrow 8.12.2008 Volný večer v Českém klubu kinoamatérů.
8.12.2008 Volný večer v Českém klubu kinoamatérů. PDF Tisk E-mail
Napsal Zdeněk Kopka   

Každé druhé pondělí se koná v ČKK tak zvaný volný večer. Členové klubu
přinesou své hotové nebo rozpracované filmy a o nich se po promítnutí hovoří. Všichni přítomni se mohou k těmto filmům kriticky nebo pochvalně vyjádřit.

Tentokrát se sešlo celkem šest filmů.
   

Jako první se promítl reportážní film „STĚHOVÁNÍ“ autora Milana
Haškovce. Film celkem popisně ukazuje balení a převážení věcí do nového domova. Jedná se o mladou rodinu s dvěma malými dětmi. V závěru se autorovi  přeci jen podařilo zachytit radost členů
     
     
     
Druhým filmem byl „ZUZKA a FANTINI“ - záznam soukromé domácí hudební produkce na akordeon, který natočil Jiří Ployer. Zuzka hraje velmi dobře. Film je natočen v jednom záběru s translokací.  Autor však nevěnoval pozornost osvětlení scény a dekorativní úpravě pozadí.   

  Třetím filmem byl film „JEDLIČKA“ autora Václava Jágra. Vánoční příběh dvou malých dětí a stromečku. Film díky zpívané koledě je plný vánoční atmosféry.
   

Čtvrtým filmem byla reportáž z výstavy na pražském hradě „SLOVENSKÝ OBRAZ“ autorů pí. Šťastné a M.Haškovce. Film celkem působivě informuje o výstavě obrazů a plastik slovenských autorů.
   

Protože žádný film už žádný člen klubu nepřinesl, promítli jsme si starší
hraný film autora z Dlouhé Vsi u Rychnova nad Kněžnou, pana Jaroslava Dolečka „VÁNOČKA“.  
Je to příkladná ukázka hraného filmu natočeného podle pečlivě připraveného scénáře. Film do klubu přinesla Zdena Vostárková. Kde ho vzala, jak k němu přišla, jsme se ji ale zapomněli zeptat. Tak snad nebudeme mít kvůli ní s autorem problém.    

Posledním filmem byl „AMATFILM“ autora Láška. Je to profesionálně natočený a zpracovaný občasník o dění v amatérském filmu. Tento občasník je umístěn na
www.amatfilm.cz, kde si ho může každý znova pustit.
Upozorňuji také napořad pro amatéry ZOOM, který vysílá každou středu, pro mnohé v nevhodnou dobu ČT 2. Je však možné kdykoli po odvysílání  tento pořad shlédnout na
www.ct1.cz .

Uprostřed volného večera jsme na chvíli přerušili promítání a udělali si společné foto přítomných členů. 
Asi z toho vymyslíme PF. 

01_lsek
Bohužel, tancovat Petra Láška,  jak ČKK píská, se nám moc nepodařilo. Je na poslušný tanec nějak tvrdší.



Po skončení večera v promítací místnosti zůstala Zdena Vostárková s Václavem Fořtem. Petr Lášek si je vybral jako komentátorskou dvojici do dalšího dílu jeho občasníku. Foto z jejich práce pořídil Milan Haškovec.  Večer zaznamenal Zdeněk Kopka.

02_fort_a_zdena  03_lasek  04_lasek 
     
 05_lasek  06_lasek  07_lasek

 

 
Aktualizováno ( Úterý, 15 březen 2011 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.