Úvod arrow Program arrow Volný večer 6. října 2008
Volný večer 6. října 2008 PDF Tisk E-mail
Napsal Jiří Elsner   

Jak už se to stalo pravidlem, že každé první a třetí pondělí v měsíci bývá v ČKK volný večer. To znamená, že se promítají libovolné filmy, které členové přinesou k prezentaci. Členové film po promítnutí zhodnotí, rozeberou a upozorní autora na chyby.

Jako první se promítal film Jiřího Ployera „Londýn“. Šlo o cestopis, vytvořený během krátké návštěvy anglické metropole. Komentář byl nápaditě napsán na dva hlasy. Vzhledem k omezenému času na filmování vzniklo celkem zdařilé dílo.

            Další film se jmenoval „Americké prázdniny“ a byl autora Vladimíra Janíčka. Šlo o rodinný film, ve kterém byla hlavním aktérem rodina dcery pana Janíčka a hlavně jeho vnučka, o jejíž prázdniny vlastně šlo. Tyto filmy mají vždy velkou dokumentační hodnotu. Ještě malá poznámka – tento film byl vytvořen a také předváděn v americké televizní normě NTSC.

            Další film s názvem „Ona se vdala“ byl od autora pana Igora Goryunova. Šlo o hraný klip na písničku, ve kterém hrála rodina autora, jak to bývá u pana Goryunova zvykem.

            Nakonec se promítaly čtyři filmy, které se zúčastnily tanvaldské soutěže HAF. První byl krátký hraný film Václava Fořta „Milenka“. Další byl hraný film Milana Haškovce „Diapozitiv“, dále opět Václava Fořta „Přepadení“ a večer zakončil krátký hraný film opět Milana Haškovce „Kulička“. Šlo o filmy, po jejichž promítnutí se divák sám zasměje, i když tam nemá přimíchán smích, jak to nyní bývá zvykem v některých televizních seriálech.

            Volný večer se vydařil, bylo se na co dívat, bylo o čem diskutovat a nakonec se diváci i zasmáli.

                                     

               ap3260063



zaznamenal Jiří Elsner
Aktualizováno ( Úterý, 28 říjen 2008 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.