Úvod arrow O nás arrow Český klub kinoamatérů - videoklub Praha
Český klub kinoamatérů - videoklub Praha PDF Tisk E-mail
Napsal Pavel Vrbata   

titul6

ČKK je nejstarším amatérským filmovým klubem na území České a Slovenské republiky. Má téměř devadesátiletou historii. Přečkal druhou světovou válku, éru socialismu a dobře si vede i v současných složitých ekonomických podmínkách. Mnohokrát byla činnost klubu ohrožena nebo dokonce zastavena, ale i přes všechny tyto obtíže klub funguje dál.

titul3titul4

Naši členové kdysi natáčeli na filmový pás. Současnost je však již ve znamení moderních digitálních médií. Většina členů používá digitální kamery a zpracovává své snímky na nelineárních střihových zařízeních.

titul2titul7

Mnoho našich členů se pravidelně zúčastňuje veřejných amatérských soutěží a festivalů u nás i v zahraničí, kde sklízí se svými díly úspěchy.

titul5titul1

Na našich stránkách najdete informace o činnosti našeho videoklubu:
- seznam členů ČKK, jejich filmů a jejich úspěchů na soutěžích,
- příspěvky našich členů v klubovém zpravodaji,
- články o současné videotechnice a zpracování videozáznamů,
- program klubových večerů a námi pořádané soutěže.




...a hlavně točit! Jaké jsou podněty, zkušenosti a tvorba současných filmových nadšenců. Připravil J. Soukup.Svět filmových amatérů sdružuje lidi všech věků a profesí. Ve volně řazených miniportrétech vypovídá několik filmařů-amatérů, pro které se natáčení stalo celoživotní vášní.
V pořadu vystoupí nestor Českého klubu kinoamatérů ing. Skoták, povoláním stavař, který začal natáčet v roce 1938 a později se věnoval především animovanému filmu.
M. Kašpara zas natolik zaujaly nerosty, že je nejen zpracovává, ale i natáčí. Jeho vlastnoručně broušené acháty okouzlují svojí barevností.
J. Vlasatý, jako hudebník, vytvořil několik kuriózních klipů a výtvarník J. Nykl dokáže svou animovanou tvorbou úspěšně konkurovat profesionálním animacím.
Stopáž: 39 minut – Rok výroby: 2004 –
Pořad připravilo
Centrum dramatické, divadelní a hudební tvorby ČT
Žánr:
Dokument  
Aktualizováno ( Pondělí, 30 září 2019 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.