Úvod arrow Zpravodaj arrow KLUBOVÝ VEČER DNE 25. února 2008
KLUBOVÝ VEČER DNE 25. února 2008 PDF Tisk E-mail
Napsal Radoslav Schögl   

Zúčastnil jsem se klubového večera jako host neznalý věci, ale protože mám už i já počítač, chtěl jsem se něco dozvědět o amatérském zpracování filmů.hordj



 



Na pořadu byl technický večer a vedl jej pan Hordějčuk, dle informací velký odborník na různé střihové programy atd.




Na začátku pan předseda Vrbata poblahopřál panu Goryunovi za úspěch v soutěži, která se konala v Ústí nad Labem. Tam na Střekovské kameře získal třetí cenu filmem „Vypadni Jack“,  v kategorii hraných filmů.  Také nás potěšilo, že na této soutěži získal čestné uznání v dokumentech film našeho, Miroslav Kašpar ml. s manželkounedávno zesnulého člena Miroslava Kašpara.  Členové ČKK film dobře znají.
Film se jmenuje „České Švýcarsko“.

Do soutěže film přihlásil autorův syn a soutěže se osobně zúčastnil.  Na fotu Miroslav Kašpar ml. s manželkou. Foto z fotogalerie soutěže, uložené na stránkách www.cvu.cz .

           


Pan Hordějčuk začal  informacemi o  technických  novinkách v  systému HDV formátu např. zapisovací mechanika za 7.000 Kč, čtecí mechanika za 2.500 Kč.
Lze očekávat, že cena se během roku ještě sníží a proto doporučil s nákupem počkat. Dnešní cena přehrávače DVD je kolem 600 Kč. Přinesl na ukázku malé reproduktory s velmi dobrými vlastnostmi, které lze nakoupit v ceně 350 Kč, ale ještě lepší jsou reproduktory od firmy GENIUS  za 900 Kč.            

Hlavní náplní byl výklad, jak pracovat s programem Sony DVD Architekt 3,0 pro DVD video. Při dvouhodinové prezentaci přiblížil a ukázal na praktických příkladech použití tohoto výborného programu. Uvedl, že manuál má 360 stran a je v češtině, takže si jej každý může nastudovat. Pak byla dlouhá a bohatá diskuse.

Hovořilo se např. o životnosti záznamů na různých nosičích. Pan Hordějčuk doporučil, aby se archiv pro jistotu obnovoval; třeba z CDček  na DVD, pak HDV a dál podle dalšího vývoje. Z praxe se ukázalo, že při výběru výrobců nosičů je velmi dobrá firma Verbatin
           

Odborný výklad je klíčem k porozumění vyšších technologií zpracovávání amatérského videa      a k větší radosti z práce.
                                                                                  

Zaznamenal Radoslav Schlögl
Aktualizováno ( Neděle, 09 březen 2008 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.