Úvod arrow Program arrow Volný večer 13.11.2007.
Volný večer 13.11.2007. PDF Tisk E-mail
Napsal Josef Jíša   

Za nevalné účasti se konal poklidný volný večer. V úvodní řeči předsedy Pavla Vrbaty se však objevila zásadní informace, kterou byste neměli přehlédnout:
Pavel Vrbata

Od nového roku nabízí TV NOE vysílací prostor pro vybrané filmy klubu. Jde o nový program s přívlastkem „televize dobrých zpráv“, jehož vysílání se nese v křesťanském duchu. Veďte tedy již nyní v patrnosti možnost uvádět svoje dílka v televizním vysílání. Je potřeba vybírat vhodná témata, korespondující se zaměřením tohoto programu. Problémy s OSA by měly být vyřešeny paušálem, který by hradil klub. Více informací o TV NOE najdete na internetu na adrese http://www.tvnoe.cz/ .


V průběhu večera bylo promítnuto 5 filmů členů klubu, diskusi k nim řídil ing. Zdeněk Kopka.

ing.Zdeněk Kopka

První a poslední z nich byl náhled na hrubě sestřižený materiál rodinných dokumentů „Podzimní čas“ a „Život“ autorky Evy Benešové o posledních letech života úředníka a kronikáře pana Schlögla. Připomínek a námětů jak tento film zpracovat, autorka dostala dost a spolu s výukou střihu s Pinnacle 9 má o práci postaráno.

Druhý byl záznam Pavla Vrbaty z mistrovství republiky žákyň ze Sportovní haly Otakara Jandery, ve kterém byla rozhodčími poškozena potenciální vítězka Gábina.

Zásadní připomínku k uspávacímu čtenému komentáři přednesl ing. Pražan a k nejasnému konci prvního ze dvou závodů ve filmu ing. Kopka. Nakonec se ale všichni shodli, že film točený pouze jednou kamerou se zdařil. Autor patrně ještě bude na filmu pracovat.

Třetí byl opět předsedův rodinný film z osmidenního poznávacího zájezdu z Egypta, ve kterém vtipně nechal průvodní slovo vnučce. Pochvalu za klidnou kameru udělil ing. Kopka. Zmínil ale, že zvuková stránka včetně hudby k podmalování by ještě stála za zamyšlení.
ing.Emil PražanIng. Pražan rovněž film pochválil s drobnou výhradou k zbytečné interpunkci efektovou prolínačkou. Za kameru, kompozici i technickou kvalitu, byla předsedovi udělena jednička (jak jinak, že ?).

Čtvrtý byl dovolenkový film na způsob diafonu Antonína Ečera z Istrie 2007 s názvem Lanterna. Autor, pro poruchu na kameře, kterou si zavinil sám – kameru utopil, měl k dispozici pouze fotky, které vtipně sestříhané na podbarvující hudbu, posloužily k vytvoření rodinného dokumentu.

Závěrem poskytla Eva Benešová dva krátké starší filmy Rudolfa Mihleho z doby posledních velkých politických změn. Výborné jako vždy.

Zaznamenal Josef Jíša. Josef Jíša

Aktualizováno ( Úterý, 27 listopad 2007 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.