Úvod arrow Zpravodaj arrow Výstava obrazů Igora Ševčíka.
Výstava obrazů Igora Ševčíka. PDF Tisk E-mail
Napsal Pavel Vrbata   

Ve středu 3.října 2007 jsme se zúčastnili slavnostního otevření výstavy obrazů, bývalého člena ČKK pana Igora Ševčíka.

Igor_Sevcik
sevcik11

















Za ČKK se výstavy zúčastnil Jaroslav Nykl, Antonín Ečer, Rudolf Mihle a Pavel Vrbata.

Výstava je umístěna v aule Domova důchodců v Praze na Zahradním Městě, v ulici Sněženková číslo 8. Výstava potrvá po celý měsíc říjen.

Hnizdo_v_lahvi Lahev_zena Lahev_a_koule












Igor Ševčík vstoupil do ČKK kolem roku 1973. Natočil kreslený film „Siesta“. Tímto filmem získal ve Vídni, v roce 1975 stříbrnou medaili. Filmu si všiml Krátký film Praha, přijal Igora Ševčíka za svého pracovníka a umožnil mu natočit Siestu na profesionální formát. Tím se stal profesionálem, začal mít stále méně času na klub.


O jeho životě a práci si můžeme něco přečíst, co je o něm napsáno ve výstavním katalogu:



Sevcik_Autoportret Igor Ševčík
(nar. 11.2. 1951, Trenčianske Mitince, okr. Trenčín - zemřel 5. července 2003, Praha) publikoval během středoškolských studií v různých periodikách kresby, reportáže a povídky. Jako žák trenčínského gymnázia, z něhož byl z politických důvodů rok před maturitou vylou­čen, byl redaktorem studentského časopisu Impulz. Po ročním dělnickém zaměstnání ve Váhostavu v Trenčíně přesídlil počátkem 70. let do Prahy, kde byl kulisákem, televizním technikem a kde také studoval fotografii a scénografii na SUPŠ (1972). Dálkově pak absolvoval obor kamery a produkce na střední průmyslové škole filmové v Čimelicích (1978). Už během studií natočil své první amatérské animované filmy, profesionální produkce reali­zoval v Krátkém filmu Praha. Za své autorské filmy, v nichž asociativně spojuje expresivním sty­lem kresby důvěrně známé symboly a znaky povědomí současnosti v rozmarných glosách a úvahách, získal kolem třiceti domácích a zahraničních cen. Vedle filmu se věnoval volné grafice a ilustracím, spolupracoval s Laternou magikou, ale na­vrhl také interiéry několika restaurací. V roce 1990 se stal šéfem Studia animovaných filmů ve Zlíně a od roku 1991 byl poradcem ministra kultury a později ředitelem filmového a audiovizuálního odboru Ministerstva kultury ČR. Spolupracoval jako výtvarník na pěti animovaných a devíti hraných filmech. Ocenění také získal za výtvarnou spolupráci v Jakubiskově filmu Tisícročná včela.
Aktualizováno ( Sobota, 09 únor 2008 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.