Úvod arrow Program arrow Technický večer v ČKK.
Technický večer v ČKK. PDF Tisk E-mail
Napsal bene   
17. září 2007 naše klubová místnost vypadala jako panoramatické multikino .
Tomáš Hordějčuk nainstaloval ještě další obrovské projekční plátno do půlkruhu a vpředu měl počítač s velkou plochou obrazovkou, takže jsme byli vlastně uprostřed. Vypadalo to báječně.
Večer zahájil dokonce specielní znělkou.

Téma večera bylo: Střih na počítači může zvládnout každý.

Předváděl pak prakticky střihový program Pinacle Studio 10, o kterém píše na webových stránkách a v časopise Videohoby.
Bylo výhodné, že právě dnes jsme směli prodloužit náš večer. Normálně v půl deváté už stojí ve dveřích vrátný a cinká klíči, abychom odešli.

Výuka (nebo prezentace ?) trvala téměř 2 a půl hodiny a bylo to napínavé. Já právě s tímto programem doma zápolím a tak jsem pozorně sledovala a porovnávala s tím, jak to dělám sama. I když jsme se mohli i zeptat, přesto si myslím, že takováto akce by se neměla dělat jednorázově. Proto doufám, že se v plánu klubových večerů najde místo, kdy by se pokračovalo. Ne ale tak, že bychom se dozvěděli něco zase úplně nového, ale mělo by se vlastně zopakovat totéž a nechat dostatečný časový prostor pro diskusi. Řekla bych, že pro pochopení je nutno postupovat vpřed po menších krůčcích (jako ve škole).

Tomáš Hordějčuk je odborník, navíc mladý,kterému to rychle myslí. V jeho podání vypadá všecko tak snadně a logicky a počítač sám od sebe už přímo nabízí řešení, stačí vlastně jen nabídku potvrdit nebo odmítnout a v tom je ten problém. My starší potřebujeme trochu déle přešlapovat na jednom místě, než nám to dojde. Soudím samozřejmě podle sebe, kdo to cítí jinak, ať to napíše. Plně se soustředit po tak dlouhou dobu nedokážu a tak možná, že mi mozek chvilkami vypnul a já jsem něco propásla a ani o tom nevím. Při další, opakovací lekci bych si to doplnila a upevnila. Doufám, že na to nebudeme muset čekat moc dlouho, protože pak by takový jednorázový výukový večer byl celkem k ničemu (nebo jen jako zajímavost)

Zapsala Eva Benešová a mně k tomu připsala :


Ahoj Pavle !

Tak jsem včera dopoledne dosmolila zprávu o Zlaté kazetě, poslala Ti ji a za chvilku jsem už měla Tvoji odpověď. Taková situace mě přivádí k nadšenému úžasu.

Teď Ti posílám další příspěvek a myslím, že by bylo dobré, kdybys k tomu připsal, jak to vidíš Ty, co Ti to dalo. Jdu honem vařit. Byla bych ráda, kdybys mi napsal, jestli to není blbé, co jsem napsala.

Já zkusím velmi stručně odpovědět
: Napsala jsi to dobře. Bylo to hezké, poučné, ale jak pro koho. Já mám střihový program AVID LIGUID 7 a to je trochu jiný střihový program. Mě to jenom ubezpečilo v tom, že můj program je lepší a že již nechci žádný jiný. Než jsem se na něm naučil, také mě to chvíli trvalo. Musel jsem si v klubu zjistit, kdo má také tento program a párkrát ho navštívit, nebo pozvat k sobě. Něco mě naučil on, něco co jsem věděl já, řekl jsem jemu. Tak to musíš dělat též ty, neboť opakovat totéž jen pro tebe a dva, tři další, by otravovalo druhé, kteří mají jiný program a které to až tolik nezajímá. To víš, už to není jako s filmem.To nám stačilo lepidlo, jedny nůžky, nebo slepky a bylo to.
Tak co na závěr? Jen to známe heslo jednoho pána : Učit se, učit se a pořád se učit. P.Vrbata.
Aktualizováno ( Čtvrtek, 18 říjen 2007 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.