Úvod arrow Program arrow OZVĚNY PAFu na klubovém večeru ČKK
OZVĚNY PAFu na klubovém večeru ČKK PDF Tisk E-mail
Napsal Eva Benešová   
V pondělí 21.5.2007 nám promítal Petr Lášek (organizátor a ředitel soutěže PAF) některé filmy. Bylo asi těžké, rozhodnout se, které z těch více jak stovky na festivalu promítaných filmů vybrat, když je čas jen 2 hodiny.

 

pafNěkteré filmy jsem znala, např.

Necháme to osudu
Příběh téměř dvoumetrové ženy, která se vdala za trpaslíka, jsem viděla už vícekrát, protože obíhá všechny soutěže, ale dá se vidět znovu. Líbí se mi upřímná výpověď toho maličkého muže, který nezoufá nad svým osudem, má zdravé sebevědomí, nebojí se žádné práce a dívá se do budoucna s úžasným optimizmem.

Láhev
V klubu se dost záporně hovořilo o filmech mladých autorů a tak někteří členové odešli dřív a na filmy se nechtěli ani podívat. Mně naopak třeba film Láhev se moc líbil. Byla to bezvadná parodie na akční film. Už začátek, kdy mladík polkne pet láhev, která mu způsobí „těhotenství", žije v jeho břiše, vlní se tam. Představuji si, jak se ti 2 mladíci (autoři a herci) domlouvali na scénáři, mohlo to být jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Jeden povídá „tak pronásledování tam máme, vyděšené obličeje, honičku taky, tak co tam ještě dáme ? a druhý povídá no přece nějaké střílení a vraždu, to tam musí být A krev tam není, tak tam vylili 2 láhve krve. A proboha na výbuchy jsme zapomněli, tak tam přidali ještě několik výbuchů.Já k tomu dodávám: Kluci, chybí vám tam honička s auty a hlavně padání auta z útesu do propasti, ale to už by bylo asi technicky příliš náročné, tak až příště. Rozhodně jsem se dobře bavila a smála při tomto filmu od začátku až do konce.

Zato film Mobil oil (kdy řidič vjede do lesa, odhodí láhev od oleje do přírody a po šťípnutí mravencem se zmenší na jejich úroveň.- to je tak pro děti z mateřské školy.

Skvělý byl film Playboy Ferda, kdy autor nafilmoval různé brouky a s použitím Sekorovy knížky Ferda mravenec vytvořil hezký příběh pro všecky věkové kategorie.Od téhož autora už jsem kdysi viděla" O hmyzu jen tak" a byl to také výborný film.

 

Zapsala Eva Benešová

Aktualizováno ( Úterý, 27 listopad 2007 )
 
< Předch.   Další >
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.