Úvod arrow O nás
Český klub kinoamatérů - videoklub Praha PDF Tisk E-mail
Napsal Pavel Vrbata   

Český klub kinoamatérů (ČKK ) je nejstarším amatérským filmovým klubem na území České a Slovenské republiky. V roce 2010 oslavil klub své 75. výročí svého trvání.
problm_01

Přečkal druhou světovou válku, éru socialismu a dobře si vede i v současných složitých ekonomických podmínkách. Mnohokrát byla činnost klubu ohrožena nebo dokonce zastavena, ale i přes všechny tyto obtíže klub funguje dál.

Aktualizováno ( Úterý, 04 duben 2017 )
Celý článek...
 
Český klub kinoamatérů - videoklub Praha PDF Tisk E-mail
Napsal Pavel Vrbata   

titul6

ČKK je nejstarším amatérským filmovým klubem na území České a Slovenské republiky. Má téměř devadesátiletou historii. Přečkal druhou světovou válku, éru socialismu a dobře si vede i v současných složitých ekonomických podmínkách. Mnohokrát byla činnost klubu ohrožena nebo dokonce zastavena, ale i přes všechny tyto obtíže klub funguje dál.

Aktualizováno ( Pondělí, 30 září 2019 )
Celý článek...
 
O klubu - historie PDF Tisk E-mail
Napsal Pavel Vrbata   
ČKK byl založen v roce 1935 skupinou pražských kinoamatérů, kteří se odtrhli od dříve založeného firemního filmového Pathé klubu sídlícího na Smíchově. Po dvou letech hledání klubových místností byly nalezeny a hlavně najaty místnosti v Praze 2, Trojické ul.č.10.
Zde v těchto místnostech přežil ČKK první republiku, druhou světovou válku, dokonce i celý socialismus. Bohužel - se sametovou revolucí přišly problémy.
Aktualizováno ( Úterý, 04 duben 2017 )
Celý článek...
 
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Webdesign by Mercy s.r.o.